metayapi@metayapi.com

90 (224) 4526382

Bursa’nın ‘Kentsel Dönüşüme’ ihtiyacı var.

Bursa’nın ‘Kentsel Dönüşüme’ ihtiyacı var.

Kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda Bursa’da en yetkili isimlerden biri olan Bursa Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdür Vekili Bayram Okumuş, Konut ve Yapı Gazetemize “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kentsel Dönüşümün Amacı Nedir?

Ülkemizde 1960 yılları ve sonrası hızlı sanayileşmeye ve ekonomik gelişmelere paralel olarak köyden şehre göç başlamıştır. Bu hızlı göçten ilimiz önemli ölçüde etkilenmiş ve halen etkilenmeye devam etmektedir. İlimizde nüfusun şehir merkezlerinde yoğunlaşmasının getirdiği olumsuz baskılar; plansız kentleşmeyi, tarım alanlarının tahribini, ulaşım ve altyapı yetersizliklerini, çevre kirliliğini ve kaçak yapılaşma gibi problemleri de beraberinde getirmiştir. Bunlara ilaveten ilimiz 1. ve 2. Derece deprem bölgesinde olduğu düşünüldüğünde, ilimiz için kentsel dönüşümün ne kadar gerekli olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı riskli bina tespitlerini yapmaya çağırıyoruz.

Kentsel dönüşümün ilk adımı nedir?

Kentsel dönüşüm için öncelikle yaşadığınız binanın risk tespitini yaptırmanız gerekiyor.

Riskli binalar nasıl tespit edilecek?

Riskli binaların tespiti, maliklerin tapu ve kimlik fotokopisi ile yapacakları müracaat üzerine Bakanlığımızca lisanslandırılan kurum ve kuruluşlarca yapılır. Lisanslandırılan kurum ve kuruluşların listesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın resmi internet sitesi, www.csb.gov.tr/iller/bursaakdm/ sitemiz ile www.kentseldonusum.gov.tr adresinde güncel olarak yayımlanır.

Risk tespiti yaptırmak zorunlu mu?

Kanunda risk tespiti yaptırılması zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak, Ülkemizde pek çok binanın; mühendislik hizmeti almadan yapıldığı, malzeme ve işçilik açısından teknik gerekliliklere uygun olmadığı, özellikle beton kalitesinin çok düşük olduğu ve deprem açısından risk taşıdığı belirlenmiştir. Bu yüzden, konutunda güven ve huzur içerisinde yaşamak isteyen, oturduğu binanın riskli olabileceğinden şüphelenen her vatandaşın risk tespiti yaptırması uygun olacaktır.

 

DEVAMI:

Yazar Meta Yapı

Website:

0 Yorumlar

BİR Cevap Yazın